Wesele i  ślub - Portal weselny - Porady, ciekawostki, baza firm.
18 grudnia 2017, Bogusława, Gracjana, Gracjany
STRONA GŁÓWNA REKLAMA REGULAMIN PRACA KONTAKT PARTNERZY NEWSLETTER
ARTYKUŁY
moda ślubna
wydarzenia
prasa ślubna
formalności
obyczaje
organizacja wesela
koszty ślubu
wieczór kawalerski
wieczór panieński
podróż poślubna
księga imion
ciekawostki
kulinarnie
zabawy weselne
sondaże

BAZA FIRM
suknie ślubne
akcesoria ślubne
bielizna ślubna
catering
cukiernie
dekoracje weselne
fotografia
garnitury
jubilerzy; biżuteria
konsultanci ślubni
kwiaciarnie
limuzyny
noclegi
obuwie ślubne
oprawa muzyczna
podróż poślubna
prezenty ślubne
przewóz gości
restauracje
salony fryzjerskie
salony kosmetyczne
szkoły tańca
trunki i napoje
videofilmowanie
zaproszenia
USC

GALERIE śLUBNE
Suknie ślubne
Garnitury
Bielizna
Limuzyny
Biżuteria
Fotografia ślubna
Bukiety ślubne

OGŁOSZENIA
sprzedam
kupię
dam zamienię

Pałacowe potrawy na święta - Strudel gruszkowy



Strudel gruszkowy
prosto z pieca pachnący świeżo tartym cynamonem prezentowany na lustrze sosu waniliowego



Tajemnicą pałacowego strudla są gruszki. 

Przygotować ciasto francuskie - może być gotowe – 1 szt.
Pokroić w kostkę 1 ½ kg gruszek (obranych ze skórki).
Upraż orzechy włoskie i migdały – po 5 dkg.
Posiekaj suszone śliwki i morele też po 5 dkg.



Wszystkie dodatki wymieszać z 2 łyżkami kaszy manny i 1 łyżeczką cynamonu do uzyskania jednolitej masy.

Ciasto podzielić na 6 części, rozłożyć farsz i zwinąć jak krokiety.

Ułożyć na pergaminie, posmarować rozbełtanym jajkiem i upiec w temperaturze 220 C do zarumienienia się.


Poleca kucharz Pałacu Paulinum – Radosław Górczyński
Agencja PR Publicon

Polecamy także:
- Dorada w cytrusach
- W pałacowym smaku
- Dolina Pałaców i Ogrodów




Strona: 1

<- Wstecz Do góry