Wesele i  ślub - Portal weselny - Porady, ciekawostki, baza firm.
23 października 2017, Ignacego, Igi, Jana
STRONA GŁÓWNA REKLAMA REGULAMIN PRACA KONTAKT PARTNERZY NEWSLETTER
ARTYKUŁY
moda ślubna
wydarzenia
prasa ślubna
formalności
obyczaje
organizacja wesela
koszty ślubu
wieczór kawalerski
wieczór panieński
podróż poślubna
księga imion
ciekawostki
kulinarnie
zabawy weselne
sondaże

BAZA FIRM
suknie ślubne
akcesoria ślubne
bielizna ślubna
catering
cukiernie
dekoracje weselne
fotografia
garnitury
jubilerzy; biżuteria
konsultanci ślubni
kwiaciarnie
limuzyny
noclegi
obuwie ślubne
oprawa muzyczna
podróż poślubna
prezenty ślubne
przewóz gości
restauracje
salony fryzjerskie
salony kosmetyczne
szkoły tańca
trunki i napoje
videofilmowanie
zaproszenia
USC

GALERIE śLUBNE
Suknie ślubne
Garnitury
Bielizna
Limuzyny
Biżuteria
Fotografia ślubna
Bukiety ślubne

OGŁOSZENIA
sprzedam
kupię
dam zamienię

Weselne menu z żurawiną amerykańską

Suknia biała, ecru czy w bardziej ekstrawaganckim kolorze? Wielkie przyjęcie czy toast w ogrodzie? Młoda para decydująca się na ślub staje przed wieloma takimi dylematami. W ferworze przygotowań do ślubu wybór weselnego menu pozostaje jednym z najbardziej newralgicznych tematów, a sprawne ułożenie kolejności i rodzaju dań jest kluczem do udanego przyjęcia. Żurawina amerykańska nada nadzwyczajny charakter każdej potrawie, a swoim rubinowym kolorem przełamie biel weselnej kolorystyki.
 
Miesiące poszukiwań idealnego miejsca, tygodnie przygotowań, długie godziny narad i konsultacji – każdy marzy, aby dzień jego ślubu był po prostu idealny. Chcemy zaspokoić gusta wszystkich naszych gości a zarazem nie powielać schematów, tylko zaskoczyć rodzinę i znajomych czymś wyjątkowym. Specjaliści zawodowo zajmujący się organizacją wesel twierdzą, że sprawdzoną metodą na wybrnięcie z takiego dylematu jest przygotowanie różnorodnego menu. Jak jednak nie popaść w gastronomiczny miszmasz? Idealnym rozwiązaniem jest taki dobór dań, aby korespondowały one ze sobą, np. dzięki zastosowaniu dodatków - motywów przewodnich, które kolorem i smakiem będą się dopełniały.
Naszą propozycją jest rubinowe wesele z żurawiną amerykańską, która dzięki wszechstronności zastosowań idealnie nadaje się do dań mięsnych, ryb, sałat, a także deserów. Począwszy od klasycznych pieczeni, sos żurawinowy rozświetli każdą potrawę nadając jej niezapomniany charakter. Suszone cranberries idealnie pasują do wykwintnych sałat, ale stanowią również nietuzinkowy dodatek do zup. Kulminacyjnym momentem każdego wesela jest pojawienie się toru. Czy nie znudziły nas już torty śmietanowe, czy czekoladowe, które zwykle wydają się nam zbyt słodkie? Żurawina ze swoim lekko kwaskowatym smakiem będzie idealną alternatywą dla słodkich suszonych owoców, a jako dekoracja zaskakująco odmieni oblicze tradycyjnego tortu.
Weselne menu to jednak nie tylko jedzenie, ale również napoje, w tym alkoholowe. Często podawane bez należytej oprawy pozostają elementem, który skrywa w sobie wielki potencjał. Wystarczy odrobina fantazji, aby przemienić weselne napoje w oryginalne drinki. Sok żurawinowy będzie niezastąpioną bazą do fikuśnych long drinków, ale także doda klasycznym shotom głębszego charakteru. 
 
 



Strona: 1

<- Wstecz Do góry