Wesele i  ślub - Portal weselny - Porady, ciekawostki, baza firm.
19 października 2017, Ferdynanda, Frydy, Pelagii
STRONA GŁÓWNA REKLAMA REGULAMIN PRACA KONTAKT PARTNERZY NEWSLETTER
ARTYKUŁY
moda ślubna
wydarzenia
prasa ślubna
formalności
obyczaje
organizacja wesela
koszty ślubu
wieczór kawalerski
wieczór panieński
podróż poślubna
księga imion
ciekawostki
kulinarnie
zabawy weselne
sondaże

BAZA FIRM
suknie ślubne
akcesoria ślubne
bielizna ślubna
catering
cukiernie
dekoracje weselne
fotografia
garnitury
jubilerzy; biżuteria
konsultanci ślubni
kwiaciarnie
limuzyny
noclegi
obuwie ślubne
oprawa muzyczna
podróż poślubna
prezenty ślubne
przewóz gości
restauracje
salony fryzjerskie
salony kosmetyczne
szkoły tańca
trunki i napoje
videofilmowanie
zaproszenia
USC

GALERIE śLUBNE
Suknie ślubne
Garnitury
Bielizna
Limuzyny
Biżuteria
Fotografia ślubna
Bukiety ślubne

OGŁOSZENIA
sprzedam
kupię
dam zamienię

Roladki z soli i pora w sosie szafranowo-żurawinowym

Roladki z soli i pora w sosie szafranowo-żurawinowym
Składniki na 4 porcje:
4 filety soli bez skóry, każdy ok. 250 g
1 por
Sól, pieprz
1 słoik (400 ml) bulionu rybnego
Szczypta szafranu
200 ml śmietany do gotowania
30 g suszonych cranberries (żurawin amerykańskich)
2 łyżki stołowe mąki kukurydzianej
Drewniany szpikulec
 
1. Filety przekroić na pół. Por umyć, przekroić w poprzek, pokroić w plastry i dokładnie opłukać. Blanszować w słonej wodzie przez minutę, przepłukać w zimnej wodzie i osuszyć.
2. Filety doprawić solą i pieprzem. Umieścić paski pora na filecie i zawinąć go. Użyć drewnianego szpikulca do usztywnienia. Filety gotować w bulionie rybnym przez ok. 6 minut. Wyjąć filety z bulionu.
3. Do bulionu dodać szafran i gotować na małym ogniu. Dodać śmietanę i cranberries. Dodać mąkę kukurydzianą i gotować przez 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem. Polać filety sosem.
Podawać z ryżem lub purée z dodatkiem pokruszonych, podsmażonych orzechów włoskich.
Czas przygotowania: 30 minut
Wartości odżywcze (1 porcja):
Wartość energetyczna: 388 kcal / 1625 kJ
Białko: 54,7 g
Tłuszcz: 10,9 g
Węglowodany: 15 g



Strona: 1

<- Wstecz Do góry